Kávézónk tervezésekor egy olyan helyet álmodtunk, ami visszahozza a Zsolnay Negyed valahai pezsgő életét. Ahol lenni életérzés, hangulat, öröm. Italkínálatunkat is ehhez az álomhoz alakítottuk. Alkoholos és alkoholmentes, forró és jéghideg, édesen habos vagy keserűn habzó italaink napszakhoz, időjáráshoz, alkalomhoz, korhoz igazodva minden igényt kielégítő választékkal várják vendégeinket. Legyen az hagyományos eszpresszó vagy merész likőrkávé, frissen csapolt aranyló sör vagy palackba zárt izgalmas kézműves társa, trendi gin tonic vagy tradicionális Unicum, szénsavas üdítő vagy frissítő gyümölcslé, mindenki megtalálja a kedvére valót.
Ingrid Sjöstrand
KICSIT CSAK!
Kicsit csak! Kösz, kösz. Elég!
És tényleg elég,
pedig éhes vagyok,
de most nincs időm enni.
Kösz, kenyér nem kell.
Süti van? Mehetek?
Süti van. Csokis, vaníliás, gyümölcsös. És van palacsinta és van gofri és van fagyi és van válogatott chips tál. És hogy ne csak a gyerekek nyugodjanak meg, hogy itt éhes pocakkal jó helyen járnak, de anyu is, apu is, ezért vannak zöldségek, színes gyümölcsturmixok is a terítéken. És bár sose nyugszanak, a falatokat két rohanás között úgy kell beléjük imádkozni, a nekik szóló étlap miatt talán megállnak egy pillanatra és elbűvölve bogarásszák ki a sok rajz között a reggelit, ebédet, vacsorát, amit nem csak a szülők kedvéért hajlandóak megenni.
Étlapunk kialakításakor különös figyelmet fordítottunk a gyerekekre. A játszótérről éhesen beeső, a bábelőadás után kíváncsian betérő apróságokra, akik bármilyen éhesek, soha nem érnek rá enni. Válogatott alapanyagokból készült, izgalmas, színes, egészséges, és picit „csaló” menüinkkel nekik kedvezünk.
Pálinkalapunkon pálinka vidékeink eredetvédett pálinkáit kínáljuk. A zempléni Bestillo, a békési Hármas Körös, a kecskeméti Gusto, a szatmári Tarpa és a pannonhalmi pálinkamanufaktúrák ars poetica-ja közös: a vidék legkiválóbb gyümölcseinek zamatát, az azt érlelő arany napsütést tiszta, selymes pálinka formában palackba zárni. Teszik ezt vidékük évszázados pálinkafőző hagyományait a 21. századi technológia innovációjával ötvözve. Alázat, elköteleződés, tudás és szeretet. A végeredmény pedig magáért beszél, magas minőségű prémium párlatok, minden érzékre ható ellenállhatatlan illatú és zamatú igazi magyar hungarikum pálinkák.
Szekszárd déli határának meghatározó dűlője a festői szépségű Faluhely-dűlő, a Bodri Birtok otthona. A családi pincészet a helyi borászati tradíciókat a 21. századi innovációval ötvözve készíti borait, amelyek rendre nyerik el hazai és nemzetközi versenyek díjait mind vidám, könnyed, légies fehér- és vörösborokkal, mind nehezebb, mélyebb, titokzatosabb tételekkel.
Borlapunk válogatás a Bodri szortiment e komplex kínálatából. Az olyan tradicionális szekszárdi fajtaborok mellett, mint Cabernet Franc, terítékre kerülnek különleges dűlő- és birtokborok, unikális házasítások és a kísérleti jellegen túlmutatva az igazán egyedülálló perzsa-francia eredetű szekszárdi Shyraz.
A Szekszárdi Borvidék jellemzően a vörösborokról szól, de a Bodri Pincészet szakértő odafigyeléssel, a fajták és az idő összhangját figyelembe véve kiváló fehérborokat is készít. Borlapunk a ki nem hagyható Chardonnay, Zöldveltelini és a fehér dűlőborok legkiválóbbika, a Rajnai Rizling mellett a rozéval is gazdagítja a könnyed, kvaterka borok palettáját.
Több, mint koktél
A koktéloknak megvan a maga története, a múltja és jelene. A találkozás, az együttlét más
dimenzióját jelentik, amit csak az adott helyen az adott időben kaphatunk meg.
„Jelenidejűek.”
A megismételhetetlenséget hordozzák magukban.
Mi új dimenziót nyitunk a saját koktéljainkkal:
– Nemcsak egy koktél, több mint koktél!
EZAZ, BaBumm, Dupla, Felejtő, Ezeréve
Igazi beszélő nevek, de hogy ez miért több mint egy koktél, azért mert igazi kikapcsoló
időtöltést és maradandó élményt jelentenek.